Bundesliga-laagvlieger zet trainer op straat: Bosz genoemd als mogelijke opvolger

Bundesliga-laagvlieger zet trainer op straat: Bosz genoemd als mogelijke opvolger

10-10-2022 19:32
60

Peter Bosz hoeft mogelijk niet lang thuis te zitten. VfB Stuttgart heeft maandag trainer Pellegrino Matarazzo ontslagen en de 58-jarige Nederlander geldt als één van de vijf kandidaten om hem op te volgen, meldt BILD.

Bosz werd zondag op straat gezet door Olympique Lyon vanwege de teleurstellende prestaties. Een dag later was Matarazzo hetzelfde lot beschoren. De Amerikaanse oefenmeester kreeg na de 0-1 thuisnederlaag tegen Union Berlin de rekening gepresenteerd voor de slechte seizoenstart. Stuttgart wacht nog op de eerste zege na negen wedstrijden en staat voorlaatste in de Bundesliga met vijf punten.

Pijnlijk genoeg stond Matarazzo zondag voor de honderdste keer aan het roer tijdens een Bundesliga-duel. Desondanks bedankt hij Die Schwaben, waar hij in december 2019 aan de slag ging. "Onze reis bij VfB komt tot een einde. Deze club is iets bijzonders, dat begrijp je pas als je er deel van uitmaakt. Ik wens dit team, deze club en deze supporters alle goeds en alle succes", laat de Amerikaan weten.

Stuttgart is inmiddels al druk op zoek naar een opvolger. Volgens BILD worden er vijf namen besproken in de Mercedes-Benz Arena: Domenico Tedesco, Adi Hütter, Sebastian Hoeness, Gerardo Seoane én Bosz. Tedesco (RB Leipzig) en Seoane (Bayer Leverkusen) werden onlangs zelf ontslagen. Hütter en Hoeness namen aan het eind van vorig seizoen afscheid van respectievelijk Borussia Mönchengladbach en Hoffenheim.

Bosz was in het verleden al werkzaam in Duitsland. Hij werd in december 2017 al na een halfjaar ontslagen door Borussia Dortmund. Ruim een jaar later ging de ex-coach van Vitesse en Ajax bij Bayer Leverkusen aan de slag. Met Die Werkself kende hij twee goede seizoenen, maar in het derde jaar kwam de klad erin en kreeg Bosz zijn congé.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie