Schmidt op weg naar overwintering in CL: 'Zij hebben een ploeg van wereldklasse'

Schmidt op weg naar overwintering in CL: 'Zij hebben een ploeg van wereldklasse'

11-10-2022 06:45
13

Roger Schmidt gaat dinsdagavond nogmaals voor een goed resultaat in de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. In het duel in Portugal speelde Benfica knap met 1-1 gelijk, maar dit keer kan de Duitse oefenmeester niet over al zijn beste spelers beschikken.

PSG en Benfica zijn de onbetwiste koplopers in hun poule van de Champions League. Beide ploegen staan op zeven punten en hebben daarmee een voorsprong van vier op naaste belager Juventus. De ploeg uit Turijn speelt dinsdagavond tegen Maccabi Haifa en als de Israëliërs een resultaat kunnen halen tegen de Italianen, dan zijn PSG en Benfica zo goed als door naar de volgende ronde.

Schmidt vliegt het duel in de Franse hoofdstad op dezelfde wijze aan als de eerdere wedstrijd in Lissabon. "Vorige keer was het intens, tegen een Europese topclub met veel spelers die individuele kwaliteiten hebben", vertelt de oud-trainer van PSV tegenover L’Équipe. "PSG is een ploeg van absolute wereldklasse en zij zullen geweldige spelers op gaan stellen. Het is heel moeilijk om van ze te winnen en zij hebben het thuisvoordeel. Wij zullen proberen om moedig te spelen dinsdagavond."

Beide ploegen moeten het in ieder geval stellen zonder één van hun belangrijkste aanvallers. Bij Benfica liep David Neres maandag een blessure op, bij PSG is Lionel Messi de grote afwezige. "Voor mij is Messi nog steeds de beste speler ter wereld, maar het is niet de goede aanpak als je extra energie krijgt voor een wedstrijd wanneer hij er niet is. Wij missen ook een belangrijke speler met Neres, dus we zullen een oplossing moeten vinden."