Waarschuwing voor PSV uit Zwitserland: 'Bereid om voor elkaar te sterven'

Waarschuwing voor PSV uit Zwitserland: 'Bereid om voor elkaar te sterven'

11-10-2022 11:20
40

PSV krijgt deze week te maken met een gewijzigd FC Zürich. Bo Henriksen is de nieuwe trainer van de Zwitserse kampioen, die een modderfiguur sloeg in het eerste Europa League-duel met de Eindhovenaren (1-5).

Henriksen neemt het stokje over van de ontslagen Franco Foda, die vorige week al werd vervangen door interim-trainer Genesio Colatrella. De Deen kondigt grote veranderingen aan. Zürich werd vorig seizoen kampioen van Zwitserland, maar staat nu hopeloos laatste en won nog geen enkele competitiewedstrijd.

"Ik beloof jullie. Ze zullen het veld ingaan en bereid zijn voor elkaar te sterven", aldus de strijdvaardige Henriksen bij zijn presentatie. "Als ze dat doen, komt de rest vanzelf. We moeten hier weer een hechte groep smeden. Ze moeten niet bang zijn, uiteindelijk ben ik nu verantwoordelijk."

De Deen heeft ook een waarschuwing voor PSV. "Ik heb grotere mirakels gezien dan een overwinning op PSV. Dit is voetbal, alles kan. Ik houd van winnen en we zullen winnen." Het Europa League-duel tussen PSV en Zürich begint donderdag om 21.00 uur in het Philips Stadion.