'Barça aast op transfervrije versterkingen en kijkt naar Chelsea-tweetal'

'Barça aast op transfervrije versterkingen en kijkt naar Chelsea-tweetal'

11-10-2022 13:30
10

FC Barcelona bekijkt de mogelijkheid om het Chelsea-duo N'Golo Kanté en Jorginho komende zomer naar Camp Nou te halen. Beide middenvelders zijn interessant voor de Catalanen, gezien hun contractsituaties.

Barcelona wil profiteren van de transfervrije status van Kanté en Jorginho, meldt The Evening Standard. Zowel het contract van de Fransman als die van de Italiaan loopt na dit seizoen af. Barça wil naar verluidt in het nieuwe kalenderjaar met het tweetal om tafel. Vanaf 1 januari zijn voetballers met een aflopende verbintenis vrij om met clubs in gesprek te gaan.

Chelsea zou in ieder geval graag met Kanté verder willen, al zal de middenvelder dan akkoord moeten gaan met een salarisverlaging. Hij verdient ruim driehonderdduizend euro per week op Stamford Brigde en gezien zijn fysieke problemen is Chelsea niet bereid hem hetzelfde salaris aan te bieden. Daarbij willen The Blues Kanté geen langlopende verbintenis meer geven.

Jorginho staat naar verluidt open voor een langer verblijf bij Chelsea. Verwacht wordt wel dat behalve Barcelona clubs uit Italië zich in het nieuwe kalenderjaar gaan mengen om de handtekening van de middenvelder.