FC Kopenhagen en Maccabi Haifa zetten stunt neer: Juventus op randje van afgrond

11-10-2022 20:44 Laatste update: 20:59
25

Maccabi Haifa en FC Kopenhagen hebben dinsdagavond voor een stunt gezorgd. Het lukte de Israëliërs om met 2-0 van Juventus te winnen de Denen pakten knap een punt tegen Manchester City. Door dit verlies wordt het voor Juventus heel moeilijk om overwintering in de Champions League nog af te dwingen.

FC Kopenhagen - Manchester City: 0-0

Pep Guardiola besloot om tijdens de wedstrijd in Denemarken wat spelers rust te geven. Onder andere Erling Haaland, Phill Foden en Nathan Aké begonnen als reservespeler aan het duel. Na 25 minuten spelen kreeg het hernieuwde Manchester City al een penalty na een handsbal van ex-Ajacied Nicolai Boilesen. Riyad Mahrez ging achter de bal staan, maar de Algerijn kreeg de openingstreffer niet in het doel. Vijf minuten later werd het voor Manchester City nog erger. Na een charge op de doorgebroken Hákon Arnar Haraldsson kreeg linksback Sergio Goméz de rode kaart te zien.

In de tweede helft werden Phill Foden en Bernardo Silva nog ingebracht, maar zij konden het tij ook niet keren voor Manchester City. Beide ploeg eindigden het duel zonder doelpunt, waardoor de ploeg van Guardiola met een punt terug gaat naar Engeland. Manchester City blijft daardoor wel koploper in Groep G van de Champions League.

Maccabi Haifa - Juventus: 2-0

Al vroeg in de wedstrijd was het Maccabi Haifa dat het eerste doelpunt maakte. Doelman Wojciech Szczesny zat mis bij een hoge voorzet, waardoor de bal via de rug van Ömer Atzili in het doel verdween. De volgende domper kwam toen Ángel Di María met een blessure van het veld moest. Arkadiusz Milik was zijn vervanger. Nog voor rust werd het doemscenario voor de Italianen waarheid. Juan Cuadrado verloor de bal op het middenveld aan Frantzdy Pierrot. Hij legt af op wederom Atzili, die de 2-0 mocht binnen schieten.

Na rust probeerde Juventus het met wissels nog om te draaien, maar de kentering kwam niet meer voor de ploeg uit Turijn. Met vier punten achterstand op Benfica en Paris Saint-Germain en een wedstrijd minder dan de twee koplopers, wordt het een haast onmogelijke opgave om nog door te gaan voor de Italianen. De druk op trainer Massimiliano Allegri neemt toe na een reeks slechte resultaten.