Real Madrid pakt in laatste minuut nog een punt, Dortmund en Sevilla in evenwicht

11-10-2022 22:59 Laatste update: 23:00
6

Real Madrid heeft dinsdagavond in de allerlaatste minuut alsnog één punt gepakt tegen Shakhtar Donetsk. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam in de 95e minuut op 1-1 via Antonio Rüdiger. Borussia Dortmund en Sevilla speelden gelijk in Duitsland. RB Leipzig pakte in de slotfase de volle buit tegen Celtic.

Shakhtar Donetsk - Real Madrid: 1-1

Carlo Ancelotti gaf wat spelers rust in de wedstrijd tegen de Oekraïners. Onder andere Luka Modric, Eder Militao en Vinicus Junior begonnen op de bank. Bij Shakhtar Donetsk begon ex-Ajacied Lassina Traoré vanaf de aftrap. Real Madrid begon scherp aan de wedstrijd en de ploeg kreeg in de eerste helft een aantal kansen via Karim Benzema en Rodrygo.  Van een goal was echter in het eerste bedrijf nog geen sprake.

Na rust kwamen de Oekraïners juist een stuk scherper uit de kleedkamer. Dertig seconden na rust was het al raak voor Shakhtar Donetsk. Oleksandr Zubkov bracht via een rake kopbal zijn ploeg op voorsprong. De Oekraïner scoorde ook al in de heenwedstrijd tegen Real Madrid. Shakhtar Donetsk bleef doordrukken en kreeg via Traoré nog een enorme kans. Doelman Andriy Lunin liet de bal los voor de voeten van de spits, maar hij werkte de bal over. Uiteindelijk kwam pas in de allerlaatste minuut alsnog de goal voor Real Madrid. Rüdiger kopte Real Madrid in extremis naar een gelijkspel, maar moest dat wel bekopen met een hoofdwond.

Borussia Dortmund - Sevilla: 1-1

Bij de Duitsers was er een basisplaats ingeruimd voor Donyell Malen. Hij was de enige Nederlander die dinsdagavond bij de eerste elf mocht starten in de Champions League. Voor de nieuwe trainer van Sevilla, Jorge Sampaoli, was het zijn eerste wedstrijd met zijn club in het miljardenbal. Die wedstrijd begon direct goed voor de Argentijnse coach. Na achttien minuten was het verdediger Tanguy Nianzou die een vrije trap van Ivan Rakitic tegen de touwen kopte.

Echt lang kon Sevilla niet genieten van die voorsprong, aangezien na 35 minuten Borussia Dortmund lanszij kwam. Nu waren het Thomas Meunier en Jude Bellingham die aan de basis stonden van de goal. De Belg gaf voor en de Engelsman mocht afronden. Voor Bellingham was het alweer de vierde opeenvolgende goal in de Champions League. Uiteindelijk bleef de stand gelijk, waardoor Borussia Dortmund steviger op de tweede plek staat in Groep G. Sevilla staat net als FC Kopenhagen op vijf punten achterstand van de Duitsers.

Celtic - RB Leipzig: 0-2

In de eerste helft in Schotland was het een wonder dat de stand 0-0 bleef. Beide ploegen kregen genoeg kansen, maar kamen nog niet tot scoren. Ook in de tweede helft duurde het lang voordat er een doelpunt viel, maar uiteindelijk brak Timo Werner de ban. Met een knappe kopbal maakte hij de eerste goal voor zijn ploeg. In de 84e minuut was het de Zweed Emil Forsberg die met een bekeken schot de eindstand op 0-2 wegzette.  RB Leipzig stijgt door de overwinning naar de tweede plek in Groep F van de Champions League.