Sneijder prijst Inter-duo: 'Eén van onze belangrijkste mannen voor het WK'

Sneijder prijst Inter-duo: 'Eén van onze belangrijkste mannen voor het WK'

12-10-2022 13:35
10

Wesley Sneijder heeft zich in aanloop naar de Champions League-kraker van Internazionale bij FC Barcelona lovend uitgelaten over Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. De voormalig spelmaker I Nerazzurri heeft een 'goed gevoel' over de wedstrijd in Camp Nou. 

Met De Vrij in de basis en Dumfries als invaller won Inter vorige week met 1-0 van de Catalanen. "Het was mooi, spannend, een echte Inter-wedstrijd", zegt Sneijder in La Gazzetta dello Sport. "Het was één van die magische avonden die ik mij nog goed herinner: San Siro sleept je er doorheen. Het resultaat was ook helemaal niet toevallig of gelukkig."

Sneijder vond Inter namelijk goed spelen. "Ja, Inter speelde een intelligent spel. Ze verdedigden vol aandacht, maar parkeerden nooit de bus. Integendeel, ze kregen meerdere kansen, die alleen door details of kleine fouten geen goals opleverden. Ik was dan ook erg blij dat Calhanoglu de bal perfect in de hoek schoot."

De recordinternational van Oranje licht zijn landgenoten in het bijzonder uit. "Stefan de Vrij speelde een geweldige wedstrijd tegen Lewandowski, niet de minste aanvaller. Terwijl Denzel Dumfries een constante groei doorgemaakt sinds hij in Milaan is, zowel fysiek als tactisch. Inter heeft Nederland een nog completere speler gegeven: hij is één van onze belangrijkste mannen voor het WK. Trouwens, jammer dat Italië er niet bij is…"

Sneijder vertrouwt ook in het uitduel op een goed resultaat voor Inter bij Barça. "Een team als Inter gaat zonder angst naar elk stadion, ongeacht de sfeer. Ik denk dat de spelers na het winnen van de heenwedstrijd weinig angst hebben en met veel vrijheid kunnen spelen. Barcelona is voorin heel sterk met Lewandowski, maar ze weten ook hoe goed Inter is: Lautaro Martínez is een wereldster en Edin Dzeko is gewend aan dit soort avonden."

Voor Sneijder roept de ontmoeting herinneringen op aan 2010, toen hij zelf met Inter tegen Barcelona speelde in de halve finale van de Champions League. "Twaalf jaar later, in een zeer moeilijke groep, krijgt Inter opnieuw de kans om een magische avond te beleven."