Bazoer: 'Vier jaar geleden had ik waarschijnlijk anders op m'n situatie gereageerd

Bazoer: 'Vier jaar geleden had ik waarschijnlijk anders op m'n situatie gereageerd

13-10-2022 11:36
43

Het is Riechedly Bazoer nog niet gelukt om een basisplaats af te dwingen bij AZ. De situatie zou hem vier jaar geleden meer doen dan nu: Bazoer gaat er anders mee om.

Vanwege een blessure miste Bazoer maar liefst zes wedstrijden van AZ, waardoor de teller tot nu toe op slechts vier wedstrijden staat. Bij Vitesse was hij juist dé man. "Vier jaar geleden had ik waarschijnlijk anders op mijn situatie gereageerd", vertelt Bazoer aan Voetbal International. "Je wordt volwassen en ik geloof erin dat ik meer speeltijd zal gaan pakken. Ik had het er laatst over met Mees de Wit. Ook hij was tot zijn komst naar AZ vaste basisspeler bij zijn club, PEC Zwolle, en is hier in een andere situatie terecht gekomen. Dan is het belangrijk aan het teambelang te denken en realistisch te zijn."

Bazoer snapt dat trainer Pascal Jansen van AZ, dat bovenaan staat in de Eredivisie, weinig aanpassingen doorvoert. "Natuurlijk streef ik naar een basisplaats, maar ook nu voel ik het vertrouwen van de trainer en van mijn ploeggenoten. Sinds ik wedstrijdfit ben, word ik elke wedstrijd ingebracht en kan ik een bijdrage leveren. Daarnaast probeer ik mijn ervaring in het profvoetbal over te brengen op jonge jongens."

Bij AZ lijkt Bazoer zich te moeten richten op een plek op het middenveld. "In het moderne voetbal helpt het als je multifunctioneel bent. Ik heb ervaring op meerdere posities en dat verleer je niet zomaar. Al merk ik wel dat het middenveld een andere fysieke inhoud vraagt dan een rol centraal achterin. Dat is het voordeel van de intensieve trainingen hier: ik voel me hartstikke fit. Waar de trainer me nodig heeft, daar ga ik aan de slag."