Mwene ziet 'echt hele grote verandering' bij PSV: 'Heb het na gesprekken gevoeld'

Mwene ziet 'echt hele grote verandering' bij PSV: 'Heb het na gesprekken gevoeld'

13-10-2022 16:02
29

Phillipp Mwene ziet dat er dingen zijn veranderd bij PSV na de pijnlijke nederlaag bij SC Cambuur. Persoonlijk is de Oostenrijker ook tevreden: hij komt na een moeilijke periode weer aan spelen toe in Eindhoven.

PSV kreeg dit seizoen al veel goals tegen, maar in de laatste twee duels staat het defensief een stuk beter bij de Brabanders. Mwene geeft in aanloop naar de tweede Europa League-ontmoeting met FC Zürich tekst en uitleg. "Na de nederlaag tegen Cambuur hebben we samen gesproken", laat hij optekenen door Voetbal International. "Niet alleen de trainers, maar ook wij als team."

"We zochten naar een manier om echt heel geconcentreerd te spelen, agressief voetballen in alle wedstrijden die gaan komen", gaat Mwene verder. "Het maakt niet uit of het kleine of grote clubs zijn. Ik heb na die gesprekken een verandering gevoeld in de kleedkamer. We blijven nu echt als groep samen, we vechten en rennen nu voor elkaar. Dit is echt een hele grote verandering. Dan kun je dus ook wedstrijden als tegen sc Heerenveen winnen."

Zelf is Mwene nu weer basisspeler bij PSV, terwijl hij in de weken hiervoor vooral vanaf de bank toe moest kijken. "Ik begon dit seizoen goed, maar daarna speelde ik niet zo veel meer. Ik moest erkennen dat ik er bijna vijf maanden uit was geweest en dat het dan niet zo snel gaat als ik zo willen. Dat ik weer direct basisspeler zou zijn en een belangrijk onderdeel van het team. Niettemin heb ik alles gegeven tijdens de training zodat ik klaarstond als de trainer me nodig had."