Irritatie bij Kökcü over scheidsrechter: 'Dan heb ik mezelf niet in de hand'

Irritatie bij Kökcü over scheidsrechter: 'Dan heb ik mezelf niet in de hand'

13-10-2022 22:02 Laatste update: 22:16
74

Orkun Kökcü erkent dat hij zijn emoties donderdag even niet onder controle had in het Europa League-duel met FC Midtjylland. De aanvoerder van Feyenoord had weinig begrip voor het fluiten van de arbitrage tijdens het 2-2 gelijkspel in De Kuip.

"De teleurstelling is heel groot. Bij mij overheerst het gevoel dat we na een periode in de eerste helft de volledige controle hadden over de wedstrijd. We creëerden veel kansen, hadden veel schoten. Maar we staan met één punt en dat is enorm balen. Ik voel me wel bestolen", analyseert Kökcü bij ESPN.

Midtjylland had duidelijk wel vrede met een punt en maakte geen haast. Ook het optreden van scheidsrechter Rade Obrenovic wekte irritatie bij Kökcü. "Ik had sterk het gevoel dat overtredingen wel aan Midtjylland, maar niet aan ons werden gegeven. In de eerste helft was er een handsbal, die gaf hij niet. En in de tweede helft gaf hij 'm wel bij Javairo Dilrosun. Ik kijk natuurlijk met een Feyenoord-bril, dus ik weet niet of ik het goed heb aangepakt. Ik mag mij niet zo laten gaan bij die gele kaart."

Ook op de persconferentie erkende de middenvelder dat de emmer even overliep. "Een minuut eerder floot hij wel voor een overtreding van Gernot Trauner en bij mij niet. Toen liet ik me even gaan. Ik ben een jongen met emotie, op dat moment heb ik mezelf niet in de hand. Voortaan moet ik daar slimmer in zijn."

Ondanks de remise heeft Kökcü vertrouwen in de Europese kansen van Feyenoord. "We doen nog volop mee en kunnen nog door. Het gevoel over het veldspel is positief, maar we moeten iets extra's creëren, willen we in de Europa League een overwinning behalen", besluit de spelmaker, die met Feyenoord zondag eerst AZ treft in de Eredivisie-topper.