Jansen ziet zeer slecht AZ: 'Volledig door de ondergrens, het is even schrikken'

Jansen ziet zeer slecht AZ: 'Volledig door de ondergrens, het is even schrikken'

13-10-2022 22:28
49

Pascal Jansen oordeelt hard over het optreden van AZ bij Apollon Limassol in de Conference League. De trainer van de Alkmaarders schrok van zijn eigen ploeg tijdens de 1-0 nederlaag op Cyprus.

"We zijn met z'n allen volledig door de ondergrens gezakt. Het was zeer, maar dan ook zeer matig", begint Jansen voor de camera van ESPN. "Wij moeten hier vanavond veel meer kansen bij elkaar spelen. De jongens die de aanvallende en creatieve ideeën moeten hebben in de eindfase, brachten het niet. Maar we hadden allemaal een heel matige dag."

Jansen wijt de nederlaag niet aan de wijzigingen bij AZ. Jordy Clasie kreeg aanvankelijk rust en Jesper Karlsson en Riechedly Bazoer begonnen voor het eerst dit seizoen in de basis. "Het is een collectief falen, dat is zeker niet te wijten aan twee jongens die voor het eerst dit seizoen in de basis stonden. Daar moet je ver van wegblijven", benadrukt de trainer.

AZ zal zich snel moeten herstellen. Zondag wacht de topper tegen Feyenoord. "We moeten de pijn van deze nederlaag echt eventjes voelen. Vanaf morgen gaan we kijken of we de dingen weer in perspectief kunnen plaatsen. We moeten hier lessen uittrekken. Dit niveau hebben we al tijden lang niet aangetikt. Dat is even schrikken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie