PSV is veel te sterk voor FC Zürich en zet weer grote uitslag neer

13-10-2022 22:48 Laatste update: 22:50
132

PSV heeft opnieuw kinderlijk eenvoudig van FC Zürich gewonnen. De ploeg van coach Ruud van Nistelrooij won met 5-0, waardoor de Eindhovenaren nu tweede staan in groep A van de Europa League.

PSV had vorige week niets te duchten van FC Zürich, maar de nieuwe trainer Bo Henriksen waarschuwde de Eindhovenaren. Zijn spelers zouden bereid zijn 'om voor elkaar te sterven'. Daar probeerde het Zwitserse team wel gehoor aan te geven, maar PSV was simpelweg weer een paar maatjes te groot.

De Eindhovenaren bleken opnieuw dodelijk uit hoekschoppen. Armando Obispo kopte na negen minuten nog tegen de doelman aan, maar in de rebound werkte Erick Gutiérrez binnen. Vijf minuten later verdubbelde Joey Veerman al de score met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied.  Cody Gakpo kreeg een kans op de 3-0, maar zijn uithaal werd gekeerd.

Zürich probeerde er af en toe wel uit te komen en Bogdan Vyunnyk probeerde het met een spectaculaire omhaal, maar Benítez was bij de les. Echt spannend werd het echter nooit. De derde PSV-treffer viel na 35 minuten en weer kwam de goal via een hoekschop tot stand. Gakpo stuitte nog op FC Zürich-doelman Yanick Brecher, die daarna kansloos was op de kopbal van Sangaré. Gakpo bleef zodoende zoeken naar zijn eigen goal, maar schoot ook op slag van rust net naast.

De aanvoerder bleef halverwege in de kleedkamer achter, net als Xavi Simons. Het bracht PSV niet in moeilijkheden. Tien minuten van rust plaatste Veerman de bal opnieuw in het doel, waarmee hij voor zijn tweede treffer tekende: 4-0. Van Nistelrooij kon vervolgens ook Sangaré rust geven, terwijl zijn elftal rustig op zoek ging naar een vijfde doelpunt. Het tempo lag echter lager na de wissels, waardoor Zürich meer leed aanvankelijk bespaard bleef.

Guus Til kreeg een grote kopkans, maar uiteindelijk nam Anwar El Ghazi het slotakkoord voor zijn rekening. Overwintering komt dichtbij voor PSV, dat bovendien weer een beetje vertrouwen tankt.