Til ziet niets in spitspositie bij PSV: 'Ik ben gewoon een nummer tien'

Til ziet niets in spitspositie bij PSV: 'Ik ben gewoon een nummer tien'

13-10-2022 23:56 Laatste update: 14-10-2022 00:00
32

Guus Til begon donderdagavond in de spits bij PSV in de wedstrijd tegen FC Zürich, maar die positie vindt hij niet echt iets voor hem. De Nederlander wil het liefst op tien spelen, de positie waar hij al jaren uitkomt.

"Die spitspositie is voor mij persoonlijk niet ideaal", vertelt een eerlijke Til na de wedstrijd tegenover ESPN. "Maar als ik daar moet spelen dan speel ik daar. Het is heel anders voor mij, omdat dit natuurlijk de eerste keer is dat ik in de spits speel. Er zitten hier nog 23 spelers in de selectie dus als ik daar speeltijd krijg dan moet ik dat accepteren. Ik rendeer in ieder geval het beste op nummer tien, laat daar geen onduidelijkheid over zijn."

Til is er ook van overtuigd dat zijn plafond nog niet is bereikt dit seizoen. "Ik denk zeker dat ik wel beter kan. Het is gewoon aanpassen en afwachten hoe ik het best naar voren kom in de speelstijl van PSV. Ik weet natuurlijk hoe dat is, omdat ik al wat clubs heb gehad. Maar ik merkte gelijk dat ik me een stuk vrijer voelde toen ik aan het einde van de wedstrijd op tien kwam te spelen."

Om het vertrouwen van Til wat op te krikken, kreeg hij nog een enorme kans op een goal in de tweede helft. De middenvelder kon vrij inkoppen, maar zijn inzet ging naast. "Ik wilde hem richting de lange hoek sturen, maar van zo dichtbij moet je gewoon door die bal heen koppen. Dit was gewoon heel slecht gedaan, want als je hem tegendraads inkopt dan is het bijna altijd wel een goal."