Flekken houdt doel weer schoon en plaatst zich met Freiburg voor knock-outfase

Flekken houdt doel weer schoon en plaatst zich met Freiburg voor knock-outfase

14-10-2022 08:00 Laatste update: 08:04
35

Mark Flekken heeft zich donderdagavond met zijn club Freiburg ogenschijnlijk simpel geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Duitse club was veel te sterk voor Nantes (0-4). 

Freiburg reisde met een goede uitgangspositie af naar Frankrijk. De eerste drie groepsduels, tegen respectievelijk Qarabag, Olympiakos en Nantes (thuis) werden allemaal gewonnen. Flekken was tijdens die duels de eerste doelman en incasseerde maar één treffer. Ook in de Bundesliga is de Limburger lastig te passeren. Freiburg kreeg de eerste negen speelrondes slechts acht tegentreffers tegen. 

De ploeg van trainer Christian Streicht kwam na 25 minuten op voorsprong via Lukas Kübler. De laatste twintig minuten sloeg Freiburg via Michael Gregoritsch, een eigen doelpunt van Nantes-verdediger Jean-Charles Castelletto en Jeong Woo-Yeong nog driemaal toe. Flekken en co. hebben nu twaalf punten en zijn daarmee verzekerd van de volgende ronde. 

De doelman, die vier keer uitkwam voor het Nederlands Elftal, zat bij de laatste selectie van bondscoach Louis van Gaal. Hij kwam toen niet aan spelen toe.