'Ons vergelijken met Barcelona gaat wel ver, maar ik snap die opmerking wel'

'Ons vergelijken met Barcelona gaat wel ver, maar ik snap die opmerking wel'

16-10-2022 14:52 Laatste update: 14:56
15

Kevin Hofland was enorm tevreden over de prestatie van zijn ploeg Willem II vrijdagavond tegen Helmond Sport. Zijn team was oppermachtig en won met 1-3, waardoor de Tilburgers nu op de zesde plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik heb echt zitten genieten", vertelt Hofland over zijn ploeg tegen het Brabants Dagblad. "Bij vlagen was dit absoluut de beste wedstrijd die we gespeeld hebben dit seizoen. In alle aspecten. Voetballend, verdedigend, positioneel en qua intensiteit was het allemaal echt top. Ik ben voor negentig procent blij na dit duel. Die tien procent zit hem in het feit dat we enorm veel kansen niet hebben afgemaakt."

Tom Beugelsdijk speelde bij de tegenstander mee en hij wist ook niet wat hij zag bij Willem II. "Ik had echt af en toe het gevoel dat we tegen Barcelona speelden joh. We kregen totaal geen grip op ze." Hofland begrijpt die teksten van Beugelsdijk wel. "Nou ons vergelijken met Barcelona is wel een heel groot compliment, maar ik snap zo’n opmerking wel. We waren ontzettend dominant en ik vind dat we het gewoon echt héél goed hebben gedaan."

Voor Hofland was vrijdagavond maar een ding het belangrijkste devies, plezier maken. Volgens de oefenmeester komt het resultaat dan vanzelf. “Vooraf zei ik al tegen die jongens dat ze plezier uit moesten stralen. Ze moesten gewoon lekker gaan voetballen en dat hebben ze ook gedaan.”