Schreuder ontploft: 'Als Ajax me daarvoor ontslaat, interesseert me dat niet'

Schreuder ontploft: 'Als Ajax me daarvoor ontslaat, interesseert me dat niet'

17-10-2022 06:34 Laatste update: 07:33
222

Ajax boekte zondagavond een monsterzege op Excelsior (7-1), maar het echte vuurwerk kwam na afloop van Alfred Schreuder. De trainer schoot tijdens de persconferentie uit zijn slof. Daarbij nam hij ook het O-woord in de mond.

Schreuder stak een enorme tirade af en verdedigde zich onder meer voor de reserverol van Brian Brobbey, de stemmingmakerij in de media en de hulp van zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic in de voorbije, 'extreme' transferzomer. Als de clubleiding niet tevreden over hem is, zei Schreuder zelfs te zullen vertrekken.

"De waarheid is dat ik een compleet nieuw elftal niet in drie maanden kan opbouwen", aldus de emotionele Ajax-trainer. "Ik doe mijn best, maar ik moet tijd gegund worden. Als ik dat niet krijg, is het jammer. Als ze me daarvoor ontslaan, interesseert me dat niet. Maar ik bepaal het hier bij Ajax wie speelt en wie niet speelt."

"Het klopt dat ik nog steeds aan het puzzelen ben wat het beste is en ik kijk af en toe ook in de spiegel om te kijken wat beter kan en moet", aldus Schreuder, die zich daarna richt tot één of meer analisten. "Dit elftal heeft tijd nodig. Als mensen denken dat het in drie maanden gebeurt, forget it. Ga je trainersdiploma's halen en ga niet op televisie onzin verkondigen, want je hebt er totáál geen verstand van."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie