'Gakpo haalt zo'n hoog niveau, in de winterstop niet meer te behouden voor PSV'

'Gakpo haalt zo'n hoog niveau, in de winterstop niet meer te behouden voor PSV'

17-10-2022 09:16
115

Cody Gakpo is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van PSV. Althans, dat verwacht Ernie Brandts. De oud-international is vol lof over de aanvaller en zijn ploeggenoten Xavi Simons en Guus Til.

"Cody Gakpo haalt zo'n hoog niveau, nu ook echt elke week, dat ik denk dat hij in de winterstop niet meer te behouden is voor PSV", zegt Brandts, oud-speler van PSV, in gesprek met De Telegraaf. "Hij maakt elke week het verschil."

Brandts ziet een andere PSV-uitblinker 'met de week beter worden'. "Simons is veel in beweging, goed in de combinatie, behendig en heeft een goede techniek. Hij heeft heel veel elementen en één daarvan is ook zijn scorend vermogen, bewees hij met weer twee goals tegen FC Utrecht. Hij is een heel complete voetballer en geeft nou écht energie aan een ploeg."

Guus Til is echter de 'speler van de week' voor de oud-international. "Ik vind het toch wel knap. Hij is een middenvelder die in de spits wordt gezet, loopt zich daar de pleuris en blijkt daar bij afwezigheid van Luuk de Jong ook de beste optie."