'Sparta wilde me een rode kaart aannaaien, ze weten dat ik het verschil kan maken'

'Sparta wilde me een rode kaart aannaaien, ze weten dat ik het verschil kan maken'

17-10-2022 12:28
51

Oussama Tannane heeft een turbulente zondag achter de rug. Niet alleen verloor hij met 2-0 van Sparta, de smaakmaker van NEC balanceerde op het randje van een woede-uitbarsting. In gesprek met de Gelderlander zegt Tannane dat het wel meeviel.

Tannane werd overal op het veld gevolgd door Sparta, werd met een judoworp naar de grond gebracht door Jonathan De Guzman en kreeg het aan de stok met Dirk Abels. De 28-jarige NEC'er liet zich uit de tent lokken en beet van zich af, maar scheidsrechter Robin Hensgens hield de rode kaart op zak.

"Die acties kwamen niet voort uit frustratie", ontkent Tannane in de Gelderlander. "Dit kan elke wedstrijd gebeuren. De spelers van Sparta wilden mij een rode kaart aannaaien, omdat ze weten dat ik het verschil kan maken. Het was niet moeilijk om daarmee om te gaan, want anders had ik wel rood gepakt. Sparta heeft het gewoon slim gedaan. Als ik de bal aannam, dan stonden er meteen twee of drie tegenstanders om me heen."

Tannane kreeg dubbele dekking en hoopte tijdens de wedstrijd dat zijn ploeggenoten zouden profiteren van de ruimte. "Dan moeten andere jongens opstaan. We zijn één team. Uiteindelijk moeten de buitenspelers en de spitsen ook wat creëren, want ik kan niet alles alleen doen."