Tirade Schreuder 'bewuste actie': 'Gaat niet zoals hem werd voorgeschoteld'

Tirade Schreuder 'bewuste actie': 'Gaat niet zoals hem werd voorgeschoteld'

17-10-2022 14:18 Laatste update: 14:59
131

De tirade van Alfred Schreuder na de zevenklapper van Ajax tegen Excelsior kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Dat stelt Valentijn Driessen, die vernam dat de Ajax-trainer bewust zijn kant van het verhaal wilde vertellen.

"Ik hoorde later in de Arena dat een groot deel ook bewust was gedaan door Schreuder om toch zijn punt te maken. Naar de media, maar ook intern naar de technische leiding waar nu Edwin van der Sar aan het hoofd staat samen met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. En natuurlijk ook de raad van commissarissen. Het gaat allemaal niet zoals hem werd voorgeschoteld toen hij aantrad", zegt Driessen in een video-item van De Telegraaf.

"Nu ziet hij dat hij in de problemen komt en vond hij het tijd om uit te halen", vervolgt Driessen, die stelt dat Schreuder wilde laten zien geen 'softie' te zijn. De verslaggever vraagt zich echter af hoe de spelers van Ajax op de uitbarsting reageren. "Bij hen leeft al een beetje het idee dat de zaakwaarnemer van Schreuder en Dusan Tadic veel te vertellen heeft. Als je dan zo opmerkelijk uit de hoek komt en vertelt dat je hem (Milos Malenovic, red.) heel hard nodig hebt, omdat de technische leiding op zijn gat licht... Dat geeft voer aan hun gedachten."

Driessen ziet wel dat Schreuder met een flink uitgeklede selectie aan de slag moest. "Er is hem wat anders beloofd. Als de veel geroemde scouting dan niet thuisgeeft, zoals wordt gezegd door het 'kamp-Schreuder', moet je wat anders. Dan kom je met dit op de proppen." De verslaggever vindt wel dat er 'wat gaten te schieten vallen in zijn hele tirade'. "Het belangrijkste is: wat blijft hiervan hangen bij de spelers? Ik denk dat zij op dit moment niet precies weten wat ze aan Schreuder hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie