Buijs weg uit België: KV Mechelen ontslaat Nederlandse trainer

Buijs weg uit België: KV Mechelen ontslaat Nederlandse trainer

17-10-2022 16:53
77

Danny Buijs is niet langer trainer van KV Mechelen. De Belgische club heeft besloten om de voormalig oefenmeester van FC Groningen aan de kant te zetten, valt te lezen in een verklaring.

Buijs ging pas afgelopen zomer aan de slag bij Malinwa. "Danny Buijs had als opvolger van Wouter Vrancken absoluut geen makkelijke taak", vertelt algemeen directeur Frank Lagast. "We geloofden echt in een samenwerking op lange termijn, want Danny is een voetbaldier met veel voetbalkennis en een sterke communicatie. De resultaten volgden echter niet en daarom nemen we deze beslissing."

Mechelen verloor zijn laatste drie wedstrijden. Door de 3-0 nederlaag tegen KAA Gent zakte het team van Buijs naar de dertiende plaats in de Jupiler Pro League. Dat bleek de druppel voor het bestuur. Hij houdt het daarmee slechts twaalf wedstrijden vol in België. Voormalig Rode Duivel Steven Defour neemt het stokje over. Hij was als assistent van Buijs al werkzaam bij de club.

"Er is voldoende kwaliteit aanwezig in deze spelersgroep, ook al tonen de resultaten en de manier van spelen dat misschien niet. Steven focust zich nu op de wedstrijden tegen Standard (woensdag) en Eupen (zaterdag) en blijft ook nadien aan als hoofdcoach", zegt directeur Gert Van Dyck.