Botman verrast Newcastle-manager: 'Geloof in hem enorm, echt voor hem gevochten'

Botman verrast Newcastle-manager: 'Geloof in hem enorm, echt voor hem gevochten'

18-10-2022 14:25
43

Sven Botman verkeert de laatste weken in topvorm bij Newcastle United. De Nederlandse verdediger heeft zelfs manager Eddie Howe verrast.

Botman kreeg veel complimenten na de clash met Manchester United, waarin hij Antony succesvol uitschakelde. Met de oud-speler van Ajax, sc Heerenveen (huur) en Lille binnen de lijnen verloren The Magpies nog geen één van de negen duels. Newcastle heeft er dan ook absoluut geen spijt van dat er afgelopen zomer 35 miljoen euro voor Botman werd betaald.

"Mijn geloof in hem is enorm. We hebben echt voor hem gevochten en ons vizier alleen op hem gericht, omdat hij de man was die we wilden hebben", zegt Howe op de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met Everton. "Ik zie zoveel potentie in zijn spel. In defensief opzicht heeft hij alle gereedschappen. Natuurlijk moet hij zich net als iedereen nog op sommige vlakken ontwikkelen. Maar ik heb het idee dat hij een enorme basis heeft om op te bouwen. Hij is zeer goed aan de bal, maar hij heeft me verrast met hoe goed zijn technisch bagage is met zijn passing."