'Ajax staat in rijtje van clubs met interesse in keeperstalent van 2,02 meter'

'Ajax staat in rijtje van clubs met interesse in keeperstalent van 2,02 meter'

18-10-2022 16:14
64

Ajax wordt genoemd in een rijtje met clubs die een oogje hebben op Samuel Brolin. De talentvolle doelman van AIK Fotboll maakt indruk op huurbasis bij Mjällby AIF.

Brolin weet zich in de belangstelling van drie clubs uit Denemarken, meldt Tipsbladet: FC Kopenhagen, Bröndby IF en AGF. Het Deense medium noemt óók Ajax. De Amsterdammers zouden 'een kijkje' hebben genomen voor Brolin. De interesse lijkt nog verre van concreet.

Het is niet de eerste keer dat Ajax in verband wordt gebracht met een nieuwe doelman. Vorige week was het de beurt aan Giorgi Mamardashvili (Valencia CF). Ook viel de naam van Simon Mignolet (Club Brugge). In de laatste dagen van de zomerse transferperiode ging de raad van commissarissen voor de komst van Benfica-keeper Odysseas Vlachodimos liggen.

De 2,02 meter lange Brolin staat dit seizoen onder de lat bij Mjällby, dat hem huurt van AIK. Volgens Tipsbladet ligt de vraagprijs tussen de vijf en acht ton. Het contract van de Zweedse jeugdinternational in Stockholm loopt eind 2023 af.