'Barcelona op zoek naar de nieuwe Davids in de winterse transferperiode'

'Barcelona op zoek naar de nieuwe Davids in de winterse transferperiode'

19-10-2022 10:17 Laatste update: 12:49
42

FC Barcelona wil in de winterse transferperiode een nieuwe middenvelder naar Camp Nou halen, meldt Mundo Deportivo. De profielschets: een type-Edgar Davids.

De enige pure verdedigende middenvelder die Barcelona in de gelederen zou hebben op dit moment, is Sergio Busquets. De routinier oogt echter wat zwakker in zijn laatste wedstrijden. Een voorbeeld hiervan is de eerste goal van Real Madrid zondag, waar de middenvelder er niet goed uit zag. Daarnaast wordt Busquets ook wat ouder en wil Barcelona daarom op zoek naar een nieuwe man op die positie. 

Voor president Joan Laporta is het niet de eerste keer dat hij in deze situatie terecht is gekomen. In zijn eerste periode als bestuurder bij Barcelona had hij ook een middenveld dat niet goed liep onder toenmalig trainer Frank Rijkaard. In die tijd werd gekozen voor het aantrekken van Davids als agressieve en controlerende middenvelder. De Nederlandse middenvelder werd in de winter van 2004 gehuurd van Juventus voor een half jaar. Hij speelde achttien wedstrijden voor Barcelona.

Nu kijkt Mundo Deportivo naar andere opties om het middenveld van Barcelona te versterken. Zo zou trainer Xavi erg gecharmeerd zijn van de 23-jarige Martín Zubimendi. De 23-jarige middenvelder van Real Sociedad heeft onlangs zijn contract bij de club laten verlengen tot 2027. Ook de namen van Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Youri Tielemans (Leicester City), Jorginho en N’Golo Kanté (beiden Chelsea) worden genoemd door de Spaanse krant.