Schalke 04 heeft genoeg gezien en stuurt trainer de laan uit na debacle in beker

Schalke 04 heeft genoeg gezien en stuurt trainer de laan uit na debacle in beker

19-10-2022 11:56 Laatste update: 12:39
35

Schalke 04 heeft trainer Frank Kramer ontslagen. De oefenmeester was vier maanden actief bij de Duitse club, maar het verlies tegen TSG Hoffenheim in de beker (5-1) was de druppel voor de clubleiding.

In een statement op de website neemt de club afscheid van Kramer. 'Na de promotie naar het hoogste niveau wilden we allemaal maar één ding: in de Bundesliga blijven. We zijn er nog steeds van overtuigd dat we het tij kunnen keren, maar we hebben wel het gevoel dat we nu veranderingen moeten doen in onze staf.' Schalke 04 staat op dit moment zeventiende in de Bundesliga, een plek die aan het einde van het seizoen degradatie betekent.

De beslissing werd snel gemaakt, aangezien dinsdagavond de wedstrijd tegen TSG Hoffenheim plaats vond. Woensdagochtend kwam Schalke 04 met het statement. De Duitse club van onder andere Thomas Ouwejan en Sepp van den Berg kan daardoor al na vier maanden op zoek naar een nieuwe trainer. Van den Berg raakte overigens recentelijk ernstig geblesseerd, waardoor hij lang niet in actie kan komen voor de club.

In het verleden werd de Nederlandse Huub Stevens vaak aangenomen als interim-trainer bij Schalke 04. Of de 68-jarige Limburger nu ook weer in beeld is, is nog onbekend. Voor nu zullen de assistenten van Kramer de trainingen leiden.