Immobile twijfelgeval bij Lazio voor Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord

Immobile twijfelgeval bij Lazio voor Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord

19-10-2022 13:06 Laatste update: 13:09
22

SS Lazio moet het de komende tijd zonder aanvalsleider Ciro Immobile doen, meldt de club via de eigen kanalen. De aanvaller kan naar alle waarschijnlijkheid dit jaar niet meer in actie komen vanwege een blessure aan zijn hamstring.

Voor Feyenoord is dit geen onaardig nieuws. De Rotterdammers spelen op 3 november namelijk tegen de Romeinen en in de met 4-2 verloren heenwedstrijd in de Europa League stond Immobile in de basis. In de Serie A scoorde de Italiaanse spits tot nu toe zes keer in tien wedstrijden. In zijn laatste vijf seizoenen werd hij drie keer topscorer in de Italiaanse competitie. Immobile speelde 55 duels voor de Italiaanse ploeg, daarin wist hij vijftien keer te scoren.

Immobile hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat hij het WK in Qatar zal missen. Italië heeft zich namelijk niet geplaatst voor het eindtoernooi dat begint in november. Het is nog niet duidelijk hoe lang Immobile er precies uit zal liggen. Italiaanse media melden dat hij tot het eind van het jaar zal moeten revalideren, maar zijn club SS Lazio heeft niet aangegeven hoe lang de aanvaller niet beschikbaar is.

Feyenoord zal in de gelijkwaardige Groep F van de Europa League eerst nog een uitwedstrijd tegen Sturm Graz moeten spelen. Lazio is daarna in eigen huis de laatste opponent in de groepsfase. Alle vier de ploegen in Groep F staan op dit moment nog op vijf punten.