Ars herkent woedeuitbarsting van Schreuder: 'Hou je bij de feiten'

Ars herkent woedeuitbarsting van Schreuder: 'Hou je bij de feiten'

19-10-2022 13:16 Laatste update: 13:53
18

Sjoerd Ars snapt dat Alfred Schreuder van zich afgebeten heeft. De trainer van Ajax haalde na de wedstrijd tegen Excelsior uit naar de pers en Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, kan zich dat voorstellen. Hij voelde zich zelf ook gedwongen om zijn verhaal te doen.

Schreuder was niet blij met bepaalde publicaties in de media en hekelde de 'stemmingmakerij'. "Ik vind het goed dat iemand zich af en toe uitspreekt tegen met name de stemmingmakerij. Journalistiek is voor een groot gedeelte een kwestie van je bij de feiten houden: is het goed, dan is het goed, is het slecht, dan is het slecht. Daarop baseer je een verhaal", zegt Ars in de podcast #DoneDeal.

Wedden

Meer odds

Ars herkent een groter probleem in de media. "Bij Fortuna heb ik het de afgelopen periode veel meegemaakt. Je ziet het in de maatschappij met al die juichechannels: alles wordt groot gebracht en factchecking gebeurt niet altijd meer. In de hoop dat er zoveel mogelijk views en clicks komen. Je probeert een goede relatie te onderhouden met de pers, uiteindelijk heb je elkaar daarin ook nodig, maar wel met een bepaalde mate van respect naar elkaar. Als je fouten maakt, dan mag dat absoluut gezegd worden, maar stemmingmakerij om kijkers te trekken wekt een hoge mate van irritatie op."

Ars voelde zich genoodzaakt om te reageren nadat er na de komst van Burak Yilmaz, het ontslag van Sjors Ultee en de vermeende invloed van de Turkse clubleiding meerdere verhalen over Fortuna werden geschreven. "Dat is de reden dat ik een interview heb gegeven aan Voetbal International, omdat ik vond dat we hierop moesten reageren. Ik doe normaal gesproken niet vaak mijn verhaal in de pers, maar als het schadelijk is voor de club, moet je reageren en dat heb ik toen gedaan."

"Wij hebben in dat traject ook dingen gedaan die niet goed waren. En ik snap dat er kritiek komt als je na drie wedstrijden een trainer ontslaat, daar was ik ook op voorbereid en vind ik niet erg, maar er werden indianenverhalen geschreven en er werd van alles bijgehaald. Dat vond ik te ver gaan. Je schaadt dan niet alleen de club, maar ook bepaalde mensen. Daar moet je mee oppassen, want je hebt wel te maken met mensen."