Gravenberch niet tevreden met rol bij Bayern: 'Situatie niet makkelijk voor mij'

Gravenberch niet tevreden met rol bij Bayern: 'Situatie niet makkelijk voor mij'

19-10-2022 14:03 Laatste update: 14:42
84

Het is Ryan Gravenberch nog niet gelukt om een basisplaats af te dwingen bij Bayern München en daar baalt de middenvelder van. Hij hoopt op korte termijn meer aan spelen toe te komen en schijnt zelfs al met de clubleiding over de situatie gesproken te hebben.

"De situatie is niet gemakkelijk voor mij, natuurlijk wil ik spelen", vertelt Gravenberch aan Abendzeitung. "Maar ik moet geduld hebben. Dat is op dit moment niet makkelijk. Natuurlijk ken ik mijn kwaliteit, maar het is wat het is. Bayern is een grote club met veel goede spelers. Ik moet kalm blijven."

Volgens AZ, dat het interview met Gravenberch gedaan heeft, kiest trainer Julian Nagelsmann voor anderen vanwege de defensieve 'betrouwbaarheid' van Gravenberch. De krant wijst naar de Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen, waarin Bayern twee goals tegen kreeg nadat Gravenberch ingevallen was. 'Dat lag natuurlijk niet alleen aan Gravenberch, maar het middenveld leek ineens niet meer zo stabiel. Het gaat bij Gravenberch om defensieve betrouwbaarheid, om tactische discipline en het terugwinnen van ballen. Aanvallend heeft de jongeling al veel in huis om een ​​topspeler te worden.'

Volgens BILD heeft het management van Gravenberch al met de clubleiding van Bayern gesproken omdat de middenvelder niet tevreden is met het aantal minuten dat hij tot nu toe gekregen heeft. Gravenberch heeft één duidelijk doel: naar het WK in Qatar.