FC Groningen overleeft eerste ronde KNVB Beker door dubbelslag Kasanwirjo

FC Groningen overleeft eerste ronde KNVB Beker door dubbelslag Kasanwirjo

19-10-2022 20:36
28

FC Groningen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van Frank Wormuth rekende woensdagavond af met FC Dordrecht: 0-3.

Groningen begon flink gewijzigd aan het bekerduel aan de Krommedijk. De Trots van het Noorden speelt de bekerwedstrijden dit seizoen in een zwart tenue, om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek in de provincie. In het nieuwe shirt begon Groningen tam aan de wedstrijd. Voor rust was Florian Krüger een aantal keer dicht bij de openingstreffer, maar de Duitse spits kreeg de bal er niet in. 

Neraysho Kasanwirjo lukte dat kort voor rust wel. De rechtervleugelverdediger kwam mee op, ontving de bal van Cyril Ngonge, kapte een tegenstander uit en schoot knap raak in de verre hoek. In het tweede bedrijf was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Wormuth. Kasanwirjo besliste het duel tien minuten voor tijd, door in de korte hoek raak te koppen en zijn tweede van de avond te noteren. Ricardo Pepi maakte vlak voor tijd de derde Groningen-treffer.