'Ik had het gevoel dat ik Van Nistelrooij niet kon vertrouwen, nergens spijt van'

'Ik had het gevoel dat ik Van Nistelrooij niet kon vertrouwen, nergens spijt van'

20-10-2022 14:31
44

Voormalig Arsenal-speler Martin Keown en Ruud van Nistelrooij vochten in de Premier League meerdere clashes uit. Eerstgenoemde doet jaren later zijn verhaal over de beruchte Battle of Old Trafford.

Keown respecteert Van Nistelrooij als 'briljante doelpuntenmaker' en 'killer'. De oud-verdediger geeft context bij de Battle of Old Trafford. "Toen Arsenal de dubbel pakte in 2002 stampte Van Nistelrooij op mijn voet en miste ik bijna het WK. Aan het einde van dat jaar stampte hij weer op mijn voet. Ik reageerde met een arm in zijn gezicht. Hij ging op dramatische wijze naar de grond. Ik bood mijn excuses aan, maar ik kreeg toch een boete van de FA", zegt hij tegen Daily Mail.

Naar eigen zeggen kon Keown met veel spitsen eerlijke duels uitvechten. Met Van Nistelrooij was dat anders. "Ik had niet het gevoel dat ik Van Nistelrooij kon vertrouwen. Hij kon bij de lichtste aanraking in het zestienmetergebied al gaan liggen." In 2003 nam Keown revanche op de Nederlandse spits. "Toen Van Nistelrooij verrassend zijn penalty tegen de lat schoot kon ik mijn emoties niet beheersen. Het was een rauwe reactie in een wedstrijd tussen twee rivalen in de Premier League."

"Het voelde als gerechtigheid voor mij, en dat gevoel hadden mijn teammaten ook. We hadden achteraf gezien wat minder heftig kunnen reageren. Maar het gebeurde in het heetst van de strijd. Ik heb nergens spijt van."