Teleurstelling voor Veerman en anderen: deze spelers missen WK met Oranje

Teleurstelling voor Veerman en anderen: deze spelers missen WK met Oranje

21-10-2022 13:34 Laatste update: 14:43
163

Joey Veerman kan deelname aan het WK in Qatar op zijn buik schrijven. De spelmaker van PSV ontbreekt in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal die vrijdag bekend is gemaakt door Louis van Gaal.

Veerman behoorde in september nog wel tot de voorselectie, maar zal niet van de partij zijn op het WK. Dat geldt ook voor PSV-ploeggenoot Jordan Teze, die bij de Eindhovenaren momenteel niet zeker is van een basisplek. 

Net als Veerman heeft Jerdy Schouten de slag op het middenveld verloren. De controleur van Bologna werd in juni voor het eerst opgeroepen door Van Gaal en hij debuteerde in het Nations League-duel met Wales. Tijdens de laatste interlandperiode was hij er al niet meer bij.

Verder moeten spelers als Owen Wijndal (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) het WK voor de televisie volgen. Rick Karsdorp (AS Roma) wist zich ook niet meer in de kijker te spelen. Kjell Scherpen was in beeld als 'penaltyspecialist', maar een blessure zette een streep door een eventuele uitnodiging. Tim Krul bedankte voor de veelbesproken penaltytest en was daardoor al geen optie meer.

De voorlopige selectie van Van Gaal kent enkele verrassingen. Xavi Simons (PSV), Sven Botman (Newcastle United), Jeremie Frimpong, Mitchel Bakker (beiden Bayer Leverkusen) en Micky van de Ven (VfL Wolfsburg) speelden nog geen interland voor Oranje. Een andere opvallende naam is die van Pascal Struijk (Leeds United).