Schreuder over steun Van der Sar: 'Misschien had het eerder openbaar gekund'

Schreuder over steun Van der Sar: 'Misschien had het eerder openbaar gekund'

21-10-2022 14:15 Laatste update: 14:25
50

Alfred Schreuder voelt voldoende steun van algemeen directeur Edwin van der Sar bij Ajax. De trainer, die vorige week ongekend fel uit de hoek kwam, is blij met het interview van de oud-doelman deze week.

Schreuder ontstak in een tirade na de 7-1 overwinning op Excelsior. "Ik heb mijn zegje willen doen. Dat is gebeurd", reageert de oefenmeester, die naar eigen zeggen niet zozeer binnen Ajax mensen op scherp wilde zetten, maar vooral de media wilde corrigeren. "Gewoon door het beeld dat werd geschapen, of je wel of niet de baas bent. Op een gegeven moment is het klaar voor mij, daarom heb ik mijn zegje gedaan. Ik voelde het zo. Als je integriteit wordt aangetast, vind ik het belangrijk in te grijpen. En ik wilde ook het team beschermen."

Voorganger Erik ten Hag kreeg bij Ajax veel rugdekking van Marc Overmars. Schreuder ontvangt die steun naar eigen zeggen onder meer van Edwin van der Sar. "Ik denk dat het heel mooi is dat Edwin ook zijn ding heeft gezegd. Dat is heel belangrijk. Maar het ging er mij om dat ik mijn zegje heb gedaan over de journalisten. Ik weet heus wel dat Edwin mij rugdekking geeft. Natuurlijk laat hij dat ook blijken. Misschien had het in het openbaar eerder gekund, dat heb ik ook verteld."

Schreuder benadrukte in zijn explosieve reactie ook dat Ajax tijd nodig heeft na het vertrek van bepalende spelers Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch, Antony en Sébastien Haller. ESPN-verslaggever Hans Kraay junior trekt de vergelijking met 2019, toen ook 'flink wat spelers weggingen'. "Sorry Hans dat ik je onderbreek, maar dat klopt niet. Na 2019 zijn alleen Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt weg gegaan, één jaar later waren dat Hakim Ziyech en Donny van de Beek. Daar zit een heel seizoen tussen. Dat is wat ik heb proberen aan te geven. Voor mij is het nu klaar."