'Nieuw PSV krijgt vorm, Max en Veerman komen in gevarenzone'

'Nieuw PSV krijgt vorm, Max en Veerman komen in gevarenzone'

21-10-2022 20:59 Laatste update: 21:11
106

Ruud van Nistelrooij kan weer rekenen op Luuk de Jong, Noni Madueke en Mauro Júnior en daardoor moet de trainer nu keuzes gaan maken. Philipp Max en Joey Veerman lijken in de gevarenzone terecht te komen.

In aanvallend opzicht heeft Van Nistelrooij er sinds twee maanden weer een echte spits bij. Met Cody Gakpo, Madueke en Xavi Simons om hem heen, lijkt Veerman hier in eerste instantie slachtoffer van te worden, voorspelt De Telegraaf.

De defensieve kwetsbaarheid van Max was tegen Arsenal goed zichtbaar. Bukayo Saka draaide hem helemaal dol en het was veelzeggend dat de Duitser na rust al na twintig minuten werd gewisseld. Mauro Juniór heeft vorig seizoen laten zien dat hij de felheid en duelkracht heeft om zich in een tegenstander vast te bijten, waar dat bij Max nog wel eens aan ontbreekt. Bovendien kan Júnior op beide backposities uit de voeten.

PSV neemt het zondag op tegen FC Groningen. PSV heeft een aantal 'kleine pijntjes' in de selectie, zo liet Van Nistelrooij doorschemeren op de persconferentie. Om wie het gaat is niet bekend.