Kieft: 'Weet niet of ze alle twee mee moeten, maar één zo'n jongen achter de hand'

Kieft: 'Weet niet of ze alle twee mee moeten, maar één zo'n jongen achter de hand'

22-10-2022 13:30 Laatste update: 15:45
15

Het WK staat voor de deur en heel wat spelers moeten zich de komende weken nog in de kijker spelen van bondscoach Louis van Gaal. Waaronder Noa Lang, die steun krijgt van Wim Kieft.

Als het aan Kieft ligt, neemt Van Gaal Lang mee naar Qatar. "Ik weet dat hij al een tijdje minder speelt bij Club Brugge, maar het is toch iemand die bij een invalbeurt met een flits iets kan openbreken. Ik houd wel van dergelijke types en je hebt zulke jongens ook nodig op een WK", klinkt het bij Veronica Offside.

In zijn column voor De Telegraaf ging Kieft dieper op Lang in. 'Bij Club Brugge speelt Noa Lang ook niet altijd, maar hij zit voorlopig wel in de lijst van spelers voor het WK bij Louis van Gaal. Net als Xavi Simons. Twee jonge spelers die specifieke kwaliteiten hebben, die een man kunnen uitspelen en een goede techniek hebben. Leuke spelers om naar te kijken ook. Ik weet niet of ze per se alle twee mee moeten, maar één zo'n jongen moet je wel achter de hand hebben. Ze kunnen iets forceren als ze erin komen omdat ze individuele kwaliteiten hebben. Meer dan een invaller als Luuk de Jong.'