Vitesse zocht contact met Oosting: 'Ja, dan vind ik praten al ongepast'

Vitesse zocht contact met Oosting: 'Ja, dan vind ik praten al ongepast'

23-10-2022 11:52 Laatste update: 11:59
24

Vitesse heeft na het vertrek van Thomas Letsch geprobeerd om Joseph Oosting binnen te hengelen. De trainer van RKC Waalwijk had daar geen interesse in, zo liet hij zondag weten bij Goedemorgen Eredivisie.

De Arnhemmers namen op 22 september afscheid van Letsch, die per direct de overstap maakte naar Bundesliga-club VfL Bochum. Het bestuur wendde zich vervolgens tot Oosting. "Vitesse zocht contact met mijn zaakwaarnemer voor een informatief gesprek, maar ik heb nee gezegd. Ik wilde geen disrespect tonen naar RKC, dat mij een kans heeft gegeven als hoofdtrainer."

Wedden

Meer odds

De vijftigjarige oefenmeester verloor zaterdag met 1-4 van Ajax, maar staat desondanks op een knappe achtste plaats in de Eredivisie. "Ik heb het goed naar mijn zin en wilde niet tussentijds instappen. Ja, dan vind ik praten al ongepast. Dat zou betekenen dat je ervoor open staat."

Vitesse ging uiteindelijk in zee met Phillip Cocu. Dat is tot nu toe een wisselend succes. Cocu won de laatste twee Eredivisie-wedstrijden, maar ging afgelopen woensdag na penalty’s wel onderuit in het KNVB Beker-duel met Kozakken Boys.