Perez ziet FC Groningen-uitblinker: 'Sprintduel met Cody Gakpo, easy'

Perez ziet FC Groningen-uitblinker: 'Sprintduel met Cody Gakpo, easy'

24-10-2022 09:12
31

FC Groningen trok zondag mede dankzij Radinio Balker de zege over de streep tegen PSV. Kenneth Perez is enthousiast over de 24-jarige verdediger van de Trots van het Noorden.

"Die Balker achterin bevalt mij wel. Hij is héél snel, vindt duels heerlijk en kon zich zondag tegen PSV meten met de top van Nederland. Daar misstond hij niet, vond ik", oordeelt Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Vooral zijn snelheid. Je zag het goed bij dat sprintduel tegen Cody Gakpo: easy. Als ik naar de Premier League zit te kijken, die jongens zijn zó snel daar. Dat is een wapen."

"Daar kan je heel veel mee oplossen. Ik heb er zelf ook heel veel profijt van gehad", gaat de Deense analist met de nodige zelfspot verder. "Balker maakt ook nog de 2-0 na een goede loopactie. Hij was heerlijk. Of hij me al wel eens eerder was opgevallen? Jawel. Het is niet een heel gepolijste voetballer, maar hij is wel een verdediger in hart en nieren. Neraysho Kasanwirjo, die naast hem stond in de verdediging, is een mooiere speler, maar zo onbetrouwbaar als ik weet niet wat. Balker is een 'simpele' verdediger, die het leuk vindt om te verdedigen. Nou, doe mij die maar."

Balker kwam in de zomer van 2021 over van Almere City. Hij heeft nog een contract tot medio 2024 bij Groningen.