Eredivisie-flops: duo van Ajax, AZ en Feyenoord en trio van PSV

Eredivisie-flops: duo van Ajax, AZ en Feyenoord en trio van PSV

24-10-2022 11:00 Laatste update: 12:10
16

Speelronde elf in de Eredivisie zit erop en dus is het weer tijd voor onze wekelijkse floplijst. Het was niet heel moeilijk om er elf te selecteren, maar het hadden er zomaar meer kunnen zijn.

Davy Klaassen (Ajax) - : 'Mister 1-0' werd even 'Mister Offday. Ajax begon slecht in Waalwijk en Klaassen deelde in de malaise. Niets van waar Klaassen normaal gesproken voor staat, werd tegen RKC zichtbaar. Hij werd vlak voor tijd gewisseld, maar dat had ook wel eerder gekund.

Wedden

Meer odds

Daley Blind (Ajax) - : Speelde wederom een slechte wedstrijd. Werd na 45 minuten gewisseld, maar dat was ook omdat hij geel gekregen had. Blind zal er de komende weken harder aan moeten trekken om zijn basisplaats niet te verliezen. Na zijn wissel verliep het overigens soepeler.

Armando Obispo (PSV) - : Tot twee keer toe afgetroefd in Groningen, waarbij vooral de eerste fout het predikaat 'blunder' verdient. Obispo zakte door de ondergrens bij PSV. Wat zal Aad de Mos zeggen?

Jordan Teze (PSV) - : Datzelfde geldt voor Teze, die zeker op basis van de eerste helft een dikke onvoldoende haalde. Wellicht dat het logisch is om iedere PSV'er in dit lijstje op te nemen, maar laten we het bij de échte dissonanten houden en daar hoort Teze bij, maar ook Phillip Max en André Ramalho.

Ibrahim Sangaré (PSV) - : Als er scouts aanwezig waren bij Groningen - PSV, dan zullen zij de nodige minnetjes opgeschreven hebben, want Sangaré had het niet tegen Groningen. Ging stevig in de fout bij de 3-0. Ja, hij maakte de aansluitingstreffer, maar verder was het weinig en dan hebben we het vooral over inzet. Tegelijkertijd denken we ook dat het beter gaat als hij met Erick Gutíerrez op het veld staat.

Nick Olij (Sparta) - : Hij gaf na afloop zelf toe een mindere wedstrijd te hebben gespeeld. Het gaat te ver om te spreken van blunders, maar een goede Olij had zeker twee goals kunnen voorkomen. En wie weet wat Sparta dan aan de wedstrijd had overgehouden?

Jesper Karlsson (AZ) - : Met afstand de slechtste AZ-speler. Niet alleen omdat hij aanvallend helemaal niets toevoegde, ook vanwege zijn maniertjes. De frustratie zat Karlsson overduidelijk hoog. Dit moet beter wil hij de aandacht van de grotere clubs blijven behouden.

Jens Odgaard (AZ) - : Aan de andere kant speelde ook Odgaard een wedstrijd om slecht te vergeten. Normaal gesproken is de Deen belangrijk met goals en assists, maar de spelers van Excelsior hadden hem zondag in de tang.

Marcus Pedersen (Feyenoord) - : Speelde tegen Fortuna een draak van een wedstrijd. Het helpt niet mee dat de afstemming op rechts nog niet bepaald vlekkeloos verloopt en het dus niet alleen de schuld van Pedersen is, maar wat hij goed had kunnen doen, ging veelal mis.

Quinten Timber (Feyenoord) - : En ook Timber mag zich achter de oren krabben, want ook hij haalde zijn gebruikelijke niveau niet. Timber heeft een ijzersterke periode achter de rug, maar zakte tegen Fortuna ver terug. We hadden nog wel meer Feyenoorders kunnen noemen trouwens: Javairo Dilrosun en Igor Paixão bijvoorbeeld.

José Fontan (Go Ahead Eagles) - : Verdedigend ondermaats en mag zich de hoofdverantwoordelijke noemen voor het feit dat Go Ahead Eagles niet van NEC wist te winnen, want in de 95e minuut van de wedstrijd was hij Philippe Sandler volledig kwijt.