AZ-machine stokt: 'Ik ben optimistisch dat de oude ik wel weer terugkomt'

AZ-machine stokt: 'Ik ben optimistisch dat de oude ik wel weer terugkomt'

24-10-2022 10:44
13

Jesper Karlsson heeft het lastig na zijn spectaculaire terugkeer bij AZ. In de eerste twee wedstrijden sinds zijn langdurige blessure scoorde de aanvaller twee keer, maar inmiddels is de productie gestokt. Zelf maakt hij zich geen grote zorgen.

AZ verloor zondag met 2-1 van Excelsior en Karlsson speelde een dramatische wedstrijd. Excuses zoekt hij niet. "Ook bij mij ging er veel te veel fout. De concentratie, de focus ontbrak", zegt Karlsson, die tussen eind mei en eind september buitenspel stond, tegen het Noordhollands Dagblad.

"Ik moet geduldig zijn en mezelf niet overhaasten. Als je vier maanden bijna niet met de bal hebt getraind, kun je niet verwachten dat alles meteen weer perfect gaat. Het is hoe het is. Ik ben blij dat ik weer speel. Ik weet dat ik beter kan en dat ik het elftal veel meer kan geven."

Karlsson wanhoopt niet en ziet nog genoeg mogelijkheden voor zichzelf en AZ. "Als over drie weken de winterstop begint, hebben we de tijd om goed en hard te trainen. Dus ik ben optimistisch dat de oude Jesper wel weer terugkomt. Zoals ik zeg: ik moet wat geduld hebben."