Opsteker voor Fofana: PSV-aanvaller kan rentree maken bij beloften

Opsteker voor Fofana: PSV-aanvaller kan rentree maken bij beloften

24-10-2022 13:26
29

Een flinke opsteker voor Fodé Fofana. De spits kan maandagavond zijn rentree maken voor Jong PSV in het Keuken Kampioen Divisie-duel met Helmond Sport, meldt het Eindhovens Dagblad.

Fofana keert na een maandenlange absentie terug in de wedstrijdselectie van trainer Adil Ramzi. Hij is inmiddels hersteld van een zware knieblessure, die hem sinds februari aan de kant hield. De kans dat de 1.87 meter lange aanvaller, die woensdag zijn twintigste verjaardag viert, meteen in de basis staat is klein, maar hij mag wel hopen op speelminuten.

Fofana speelde in het verleden onder meer in de jeugd van FC Barcelona, voordat hij in 2015 bij PSV neerstreek. In augustus 2021 debuteerde hij in het eerste elftal met een late invalbeurt tegen FC Midtjylland in de voorrondes van de Champions League. In een bekerduel met Telstar had Fofana begin dit kalenderjaar zijn eerste basisplaats. Hij wacht nog op zijn eerste minuten in de Eredivisie.

Voorlopig lijkt Fofana zich op Jong PSV te moeten richten. Voor de beloften scoorde hij twaalf keer in 25 competitieduels.