Sandler: 'Moet bekennen dat die ballen vaak vijf of zes meter naast gaan'

Sandler: 'Moet bekennen dat die ballen vaak vijf of zes meter naast gaan'

24-10-2022 15:04
4

Philippe Sandler is blij om weer op het veld te staan. De NEC-verdediger bezorgde zijn ploeg zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles diep in de blessuretijd een punt.

Sandler was in extremis trefzeker met zijn hoofd, na een heerlijk voorzet van Oussama Tannane. "Ik moet eerlijk bekennen dat de ballen meestal vijf of zes meter naast het doel gaan als ik kop. Deze zat er wel goed in, maar het was ook een perfecte voorzet van Tannane", zegt hij tegen De Gelderlander

De laatste jaren kwam Sandler, die geplaagd werd door blessures, nauwelijks aan spelen toe. "Het gaat de goede kant op, maar nog niet zoals ik het wil hebben", stelt de verdediger. "Dat kost tijd. Tegen FC Utrecht zou ik bij de selectie zitten, maar de dag voor die wedstrijd kreeg ik een terugval. Dat is klote, maar ik weet als geen ander hoe je daar mee om moet gaan."

De 25-jarige verdediger tekende in 2018 een contract bij Manchester City. Daarna speelde hij op huurbasis voor RSC Anderlecht en Troyes, voordat hij in 2022 transfervrij naar Feyenoord ging. In augustus tekende Sandler een contract bij NEC.