Duitse pers: zaakwaarnemer van Kudus meldt zich in Dortmund voor gesprekken

Duitse pers: zaakwaarnemer van Kudus meldt zich in Dortmund voor gesprekken

25-10-2022 13:37
32

Borussia Dortmund is serieus in de markt voor Mohammed Kudus. De zaakwaarnemer van de Ajax-aanvaller is in Duitsland geweest voor gesprekken, weet de Duitse tak van Sky.

De belangstelling van Dortmund voor Kudus werd drie weken geleden onthuld door BILD. Inmiddels zijn er weer wat stappen gezet: de zaakwaarnemer van de 22-jarige Ghanees is volgens Sky in Duitsland geweest om gesprekken te voeren met de BVB-leiding.

Wedden

Meer odds

Kudus geldt als kandidaat voor de opvolging van tieners Youssoufa Moukoko én Jude Bellingham. Moukoko (17) weigert vooralsnog zijn aflopende contract te verlengen, terwijl Bellingham (19) na dit seizoen lijkt terug te keren naar Engeland. Manchester City heeft goede papieren.

Kudus speelt sinds 2020 voor Ajax, dat hem overnam van het Deense FC Nordsjaelland. Door blessures komt hij pas dit seizoen tot bloei. In zestien wedstrijden was hij goed voor tien doelpunten. Kudus kan op verschillende posities uit de voeten, maar trainer Alfred Schreuder zet hem vooral in de spits.

De Ajacied ligt nog drie jaar vast in Amsterdam. Eind augustus wilde Kudus graag de overstap maken naar Everton, maar Ajax liet de international van Ghana niet gaan. Everton zou nog steeds interesse hebben, evenals Tottenham Hotspur.