Langverwachte PSV-terugkeer: 'Het zou twee maanden duren, uiteindelijk acht'

Langverwachte PSV-terugkeer: 'Het zou twee maanden duren, uiteindelijk acht'

25-10-2022 14:09
15

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft op korte termijn een extra spits tot zijn beschikking. Fodé Fofana (19) is terug van een slepende knieblessure en maakte maandagavond zijn rentree bij Jong PSV, dat Helmond Sport met 6-0 kleineerde.

Fofana deed een half uur mee op De Herdgang, nadat hij maandenlang kwakkelde met zijn knie. "Nu is het probleem eindelijk opgelost en heb ik het kunnen afwerpen. Gelukkig heb ik weer dertig minuten kunnen spelen en de komende periode gaan we dat weer uitbouwen", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad.

Fofana staat te boek als één van de grote talenten bij PSV en Roger Schmidt liet hem vorig seizoen ook debuteren in de hoofdmacht, maar telkens speelde zijn knie weer op. "Net na de winterstop kon ik nog wel een wedstrijd spelen, maar hield ik toch last. Eerst zou het twee maanden duren. Toen drie, toen vier en uiteindelijk zijn het er acht geworden. Je wordt er niet goed van, maar hebt geen andere keus dan het accepteren en alles doen om beter te worden."

Na zijn rentree is voor Fofana 'een nieuwe periode aangebroken'. "Samen met onze trainer Adil Ramzi (trainer Jong PSV, red.) heb ik gesproken over de terugkeer. Net als trainer Ruud van Nistelrooij ken ik hem al heel lang uit de opleiding en ik ben blij dat ik onder hem nu kon terugkeren."