Belgische zorgen om Lukaku: 'Het wordt een race tegen de klok'

Belgische zorgen om Lukaku: 'Het wordt een race tegen de klok'

25-10-2022 19:32
15

Waar Oranje zich zorgen maakt om Memphis Depay, houdt België de adem in vanwege Romelu Lukaku. De spits van de Rode Duivels heeft weinig tijd om in topvorm te geraken na een spierblessure.

Hoewel Lukaku spoedig zijn rentree maakt voor Internazionale, is er nog weinig tijd om veel wedstrijdritme op te doen voor het WK in Qatar. Bondsarts Kristof Sas is er niet gerust op. "Het WK is voor Romelu niet in gevaar. Maar hij is natuurlijk wel langdurig out geweest. Het wordt een race tegen de klok - niet om hem medisch fit, maar op een hoog niveau te krijgen", vertelt Sas aan Het Laatste Nieuws.

"Ritme is voor elke speler belangrijk, al wordt het minder belangrijk naarmate je meer ervaring hebt. Enerzijds hebben spelers die vlak voor de start van het toernooi geblesseerd raken, veel minder kans om fit te raken. Anderzijds beginnen de spelers die minder ritme hebben met een achterstand aan het toernooi, want normaal begint iedereen eraan in hetzelfde ritme", legt de bondsarts van België uit.

Lukaku zit daarmee in hetzelfde schuitje als Memphis. Inter-trainer Simone Inzaghi hoopt dat Big Rom woensdag voor het eerst in twee maanden weer bij de wedstrijdselectie zit voor het Champions League-duel met Viktoria Plzen. "Hij werkt met veel enthousiasme en wilskracht. Het was een groot gemis dat hij er niet bij was", zei Inzaghi dinsdag op een persconferentie.