Driessen kraakt 'miskoop' van Ajax af: 'Hij heeft de motoriek van een hijskraan'

Driessen kraakt 'miskoop' van Ajax af: 'Hij heeft de motoriek van een hijskraan'

26-10-2022 08:24
77

Lucas Ocampos en Lorenzo Lucca bij Ajax, Jarrad Branthwaite bij PSV en Jacob Rasmussen en Fredrik André Bjørkan bij Feyenoord: het zijn allemaal miskopen, stelt Valentijn Driessen zonder scrupules.

Driessen constateert in het Vandaag Inside-item Koffie met Valentijn dat niet alle transferactiviteiten van de traditionele top-drie een succes zijn, te beginnen met Ajax. "Ocampos is natuurlijk een miskoop", zegt hij. "Die kan wel heel goed padellen, heb ik gehoord. Hij heeft vorige week een padeltoernooi gewonnen.

Ook de van Pisa gehuurde Lucca staat op zijn lijst. "Die kan nog niet eens lopen. Heb je hem zien bewegen? Hij heeft echt de motoriek van een hijskraan. Werkelijk waar, het ziet er echt niet uit. Maar hij kan ook niet heel goed koppen. Als je een vent van langer dan twee meter haalt, dan zou hij wel moeten kunnen koppen."

De transferzomer van PSV kan Driessen wel bekoren. "Maar die Branthwaite, die huurling van Everton... Ze waren er bij PSV trots op dat hij tegen Rangers nietsontziend een bal de tribune in trapte. Maar dat doet hij ook als het niet nodig is. Dan schiet hij ze ook gewoon de tribune in. Hij heeft één goede wedstrijd gespeeld, dat was tegen Feyenoord."

Rasmussen en Bjørkan zijn volgens Driessen de miskopen van Feyenoord. "Die kan er echt niet veel van. Nee, die kan er heel weinig van", zegt hij over Rasmussen. "En Bjørkan speelt gelukkig niet meer. Dat is natuurlijk een paniekaankoop eersteklas. Hij heeft gelijk laten zien dat hij het niveau helemaal niet aankan."