'Ik denk niet dat Zidane naar Juve wil, bondscoach zou veel logischer zijn'

'Ik denk niet dat Zidane naar Juve wil, bondscoach zou veel logischer zijn'

26-10-2022 11:02 Laatste update: 11:11
8

Thierry Henry denkt niet dat Zinedine Zidane de ambitie heeft om Massimiliano Allegri op te volgens als trainer van Juventus. De oud-trainer van Real Madrid kondigde onlangs aan op de korte termijn graag weer aan de slag te willen gaan.

Allegri ligt momenteel onder een vergrootglas in Turijn. De Italiaan staat op een teleurstellende achtste plaats in de Serie A en ging dinsdagavond nog met 4-3 onderuit op bezoek bij het Benfica van Roger Schmidt. Het Champions League-avontuur zit er inmiddels op voor zijn ploeg. 

De naam van Zidane, die in het verleden als speler furore maakte in het shirt van De Oude Dame, zingt indmiddels rond in Italië. Landgenoot Henry verwacht niet dat het uiteindelijk tot een weerzien komt. "Zidane is al met veel clubs in verband gebracht, maar ik denk niet dat hij dit zou willen doen", aldus Henry bij CBS Sports. Hij doelt daarmee waarschijnlijk op de interesse die Paris Saint-Germain eerder toonde in de oefenmeester.

Henry, die samen met Zidane in 1998 wereldkampioen werd door Brazilië in de finale te verslaan, ziet hem eerder aan de slag gaan als bondscoach. "Ik zie hem wel wachten voor de Franse nationale ploeg. Dat zou een volkomen logische keuze zijn." Op dit moment is Didier Deschamps nog de trainer van de Frankrijk. Zijn contract loopt eind december af. Deschamps heeft echter nog niet laten blijken daarna te willen stoppen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie