WK nadert: 'Neuer hervat looptraining, maar moet beoogde rentree uitstellen'

WK nadert: 'Neuer hervat looptraining, maar moet beoogde rentree uitstellen'

26-10-2022 14:29 Laatste update: 14:57
5

Manuel Neuer heeft inmiddels weer de looptraining hervat, maar zal zijn beoogde rentree tegen FSV Mainz komende zaterdag moeten uitstellen. De doelman van Bayern München heeft nog tot 23 november om volledig wedstrijdfit te geraken, dan speelt Duitsland de eerste groepswedstrijd van het WK tegen Japan. 

Neuer speelde zijn laatste competitieduel voor Bayern op 8 oktober, toen er met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen Borussia Dortmund. Sindsdien kampt hij met een schouderblessure. Sven Ulreich is de afgelopen weken zijn vervanger onder de lat geweest. 

Wedden

Meer odds

Dat zal sowieso de komende twee wedstrijden ook nog het geval zijn, als Der Rekordmeister het eerst woensdagavond opneemt tegen FC Barcelona in de Champions League, om vervolgens komende zaterdag Mainz op bezoek te krijgen. Dit meldt Kicker.

Mocht Neuer het WK niet halen, dan beschikt Flick over een aantal andere topkeepers. De Duitse oefenmeester maakte woensdag zijn voorselectie bekend. Daarin zijn onder anderen Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp, Oliver Baumann en Bernd Leno opgenomen.