Inter veroordeelt Barça tot Europa League, dramatische avond voor Brugge en Lang

Inter veroordeelt Barça tot Europa League, dramatische avond voor Brugge en Lang

26-10-2022 20:34
16

Internazionale en Bayern München gaan samen door in de Champions League. Inter won thuis probleemloos van Viktoria Plzen en heeft FC Barcelona daardoor uit het miljardenbal gekegeld. In Milaan werd het 4-0. Club Brugge viel enigszins van zijn roze wolk af: de Belgen verloren thuis met 0-4 van FC Porto.

Internazionale - Viktoria Plzen 4-0
Plzen is figurant in de Champions League en maakte ook in Milaan geen schijn van kans. Het duurde even voordat Inter het overwicht uit wist te drukken in doelpunten. Na twee gemiste kansen was het voor Henrik Mkhitaryan wel raak, waarna ook Edin Dzeko de trekker overhaalde. De winst van Inter is slecht nieuws voor Barcelona, dat inmiddels een achterstand van zes punten heeft. Na de rust vielen nog twee goals: Dzeko scoorde na ruim een uur opnieuw en het slotakkoord was van de net ingevallen Romelu Lukaku. Inter staat op tien punten, Bayern op twaalf.

Club Brugge - FC Porto 0-4
Club Brugge was anderhalve maand geleden nog met 4-0 te sterk in het Estádio do Dragão. Het was één van de hoogtepunten in het tot dusverre vlekkeloze Champions League-seizoen. De ploeg van coach Carl Hoefkens was al zeker van de achtste finale, maar kon dinsdag de groepswinst veiligstellen. De thuisploeg was met Noa Lang in de basis echter slordig. Porto was gevaarlijker en nam na ruim een halfuur de leiding via Mehdi Taremi, die profiteerde van slordig balverlies van Brandon Mechele. Het was voor Simon Mignolet de eerste tegentreffer in het miljardenbal dit seizoen.

Club Brugge richtte zich na rust op en kreeg al snel de kans op de gelijkmaker. Hans Vanaken mocht aanleggen voor een strafschop, maar Porto-doelman Diogo Costa haalde zijn inzet uit de hoek. De VAR schoot de Belgen echter te hulp: Costa kwam te vroeg van zijn lijn. Daardoor was het de beurt aan Lang, maar ook zijn penalty werd gekeerd. Het was een flinke tegenslag voor Club Brugge. Door defensief geschutter liep Porto vervolgens uit. Evanilson, Eustáquio en Taremi scoorden. De Portugezen zijn nu ook heel dicht bij de volgende ronde.