Bravoure van Lang wordt gewaardeerd in België: 'Hij toonde wel ballen'

Bravoure van Lang wordt gewaardeerd in België: 'Hij toonde wel ballen'

27-10-2022 12:40 Laatste update: 12:42
19

Noa Lang miste woensdagavond een penalty in de wedstrijd tegen FC Porto, maar er klinken toch positieve geluiden uit België over de aanvaller. Hij zou in tegenstelling tot anderen lef hebben getoond bij het nemen van een penalty.

"Lang is misschien de anti-held, maar hij heeft wel ballen getoond", zegt Guillaume Maebe, chef sport van Het Nieuwsblad in de 'Sjotcast'. "Ik vind het knap van hem dat hij die penalty durfde te nemen. Lang is sowieso iemand die graag persoonlijk gewin heeft in zo’n wedstrijd. Hij moest zich bewijzen door de schorsing van Sowah en dat wilde hij met die penalty doen."

Wedden

Meer odds

In de 51e minuut kreeg Club Brugge een penalty in de wedstrijd tegen FC Porto. Lang ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gepakt door Diogo Costa. Het werd uiteindelijk 0-4 voor de Portugezen. Voor Club Brugge maakte dit niet meer uit voor de overwintering. Zij zijn al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League.

Bij de 'Sjotcast' vinden ze ook niet dat Lang echt iets fout deed bij de genomen strafschop. "Die penalty was echt goed genomen, maar die keeper pakt hem erg sterk. Hij nam hem in ieder geval beter dan Vanaken." De Belgische middenvelder mocht ook een penalty nemen tijdens de wedstrijd en ook hij miste zijn inzet.