Maaskant hekelt wisselbeleid Schreuder: 'Gebruik hem eens in z'n kwaliteit'

Maaskant hekelt wisselbeleid Schreuder: 'Gebruik hem eens in z'n kwaliteit'

27-10-2022 15:47
36

Kees Luijckx is van mening dat Edson Álvarez de enige Ajax-speler met lef was tegen Liverpool (0-3). De Mexicaan durfde in de ogen van de voormalig verdediger als een van de weinigen risico's te nemen.

"Als ik naar Ajax kijk, zie ik een team waarbij de koppies niet omhoog staan en de borsten niet vooruit", zegt Luijckx na de Champions League-nederlaag in de Johan Cruijff Arena bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Op het eerste kwartier na vond ik het niet des Ajax. Ik zag geen Ajax-mentaliteit. Álvarez is één van de weinigen die nog opstond, durfde te voetballen en risico's nam in zijn spel."

Luijckx krijgt bijval van Robert Maaskant, die zich ergert aan de wisselingen die Alfred Schreuder doorvoerde. De trainer bracht Mohammed Kudus na rust in als middenvelder, al werd de Ghanees vijf minuten later - nadat Kenneth Taylor werd ingebracht - doorgestuurd naar de spitspositie. "Kudus is gewoon een middenvelder, punt. Gebruik die jongen ook eens een keer in zijn kwaliteit. Hij kwam er echt fantastisch in op het middenveld. Hij was fel."