Europa League-dreun voor Feyenoord: nederlaag door goal in 93ste minuut

27-10-2022 22:59 Laatste update: 23:00
196

Feyenoord heeft donderdagavond in Oostenrijk een peperdure nederlaag geleden: 1-0. Sturm Graz trok in de derde minuut van de blessuretijd aan het langste eind, nadat de ploeg van trainer Arne Slot voor rust nog domineerde.

Feyenoord vernederde Sturm Graz een maand geleden in De Kuip (6-0), maar donderdagavond ging het een stuk minder makkelijk. De eerste helft was nog wel voor de Rotterdammers, die met name in de laatste tien minuten voor rust zichzelf tekort deden.

Na een aantal mogelijkheden voor Sebastian Szymanski, Orkun Kökcü en Gernot Trauner had Danilo de openingstreffer op zijn schoen, maar de Braziliaanse spits vergat tot tweemaal toe te scoren.

In de tweede helft leek Feyenoord door te pakken, maar na de entree van Emanuel Emegha (ex-Sparta) deelde Sturm Graz opeens de lakens uit. De Rotterdammers mochten zelfs van geluk spreken dat de Oostenrijkers het vizier óók niet op scherp hadden staan.

Een foutje van Trauner liep met een siser af, doelman Justin Bijlow was op zijn post en Emegha kopte de bal tegen de buitenkant van de paal. Ook David Affengruber had kunnen scoren. Feyenoord kwam er niet meer aan te pas, maar leek overeind te blijven. Tot de 93ste minuut. Otar Kiteishvili maakte de 1-0.

Eerder op de avond won SS Lazio na een achterstand van FC Midtjylland (2-1), waardoor Sturm Graz nu samen met de Italianen aan kop gaan in de ongemeen spannende Europa League-groep van Feyenoord. De Rotterdammers delen de derde plek met Midtjylland met drie punten minder.