'Sensatie' voor 'getransformeerd' Graz tegen Feyenoord: 'Wordt nooit vergeten'

28-10-2022 07:02
40

Waar Feyenoord op 15 september nog met 6-0 won van Sturm Graz, gingen de Rotterdammers anderhalve maand later met 1-0 onderuit in Oostenrijk. De Oostenrijkse pers is in een jubelstemming en had de zege niet aan zien komen.

Feyenoord leek een punt te pakken, tot aanvoerder Otar Kiteishvili in de derde minuut van de blessuretijd de winnende binnen schoot. 'De nummer twee van Oostenrijk leek na de 6-0 uiteen te vallen, maar thuis vochten ze zich knap terug', concludeert Die Presse. De nederlaag in De Kuip is nog altijd de laatste verliespartij voor Sturm. 'In de blessuretijd kwam de late beloning: Kiteishvili bracht de Merkur Arena in extase.'

Kurier spreekt van een 'last-minute-sensatie'. 'Feyenoord was in de eerste helft duidelijk de betere en gevaarlijkere ploeg, maar in tegenstelling tot de 6-0 nederlaag hield Graz stand. De technisch sterke en balvaardige Nederlanders bepaalden het spel en waren overduidelijk gevaarlijker', doelt de krant op kansen voor Orkun Kökcü, Danilo en Gernot Trauner.

Het medium spreekt van een 'getransformeerd' Graz na rust. 'Het spel veranderde volledig. Graz kwam veelvuldig in het strafschopgebied van Feyenoord, dat geen overtuigende kansen creërde. Sturm had er een half dozijn.'

Ook Der Standard beseft dat Sturm voor een sensatie heeft gezorgd. 'Er zijn soms momenten die een heel stadion nooit zal vergeten. Zo'n moment heeft Graz donderdagavond meegemaakt', zo wordt de zege beschreven. Het medium spreekt van een 'omslagpunt' na rust. 'De wissels bij Sturm in de rust hebben effect gehad.